Over ons

De historiek van Groep Loncke

Van brandstoffen naar kachels en schoorsteenvegen

De eenmanszaak Brandstoffen Loncke zag in 1988 het levenslicht. De eerste generatie stond toen aan het roer en was gespecialiseerd in het verkopen en leveren van brandstoffen, zoals steenkool, petroleum, stookolie en gas. We onderscheidde ons vooral door de voortdurende beschikbaarheid en het oog voor hoogwaardige brandstoffen. Tot op vandaag staat dit nog steeds centraal bij Groep Loncke in Vollezele.

Meer dan 35 jaar passie en knowhow

Uitbreiding drong zich op, naast de bouw van een loods begonnen we in 1994 met de verkoop en herstellingen van kachels en inbouwhaarden. Enkele jaren later werd ook schoorsteenvegen aan het uitgebreide takenpakket van Brandstoffen Loncke toegevoegd. Klanttevredenheid, flexibiliteit en kwaliteit kwamen toen nog meer op de voorgrond te staan. Zo werkten we niet met verplichte duurcontracten, maar stelden we ons flexibel op en werkten we enkel op vraag van de klant. Rond de millenniumwisseling voegden we uiteindelijk ook de verkoop van pellets aan onze diensten toe en begonnen we met de verkoop van pelletkachels. Ook het herstellen en onderhouden van deze kachels werd meteen één van onze hoofdtaken.

Groep Loncke - historiek
Groep Loncke Vollezele

Samen sterker, een verhaal van groei

Een nieuw tijdperk

Sinds 2000 kende Groep Loncke een snelle groei. De zonen van de oprichters draaiden al sinds jonge leeftijd in het bedrijf mee. In tussentijd hadden de twee zonen elk een eigen zaak gestart, zijnde Loncke Sebastien vof en BLBC bvba (Brandstoffen Loncke BouwCoördinatie). Om de versnippering tegen te gaan, besloten zij in 2014 om zich samen te verenigen onder de naam Groep Loncke.

Sindsdien bleven we echter evolueren en innoveren. Na de oprichting van de groep werden door de jaren heen tal van diensten toegevoegd aan het gamma: plaatsing van schouwen, verkoop van brandhout en verkoop & verhuur van terrasverwarmers. Sinds dat ogenblik werd bouwcoördinatie tevens een belangrijke tak binnen de groep. Dit alles doen we vanuit Vollezele, op het kruispunt van Henegouwen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Verhuis naar Vollezele

Nieuwe toonzaal & afhaalmagazijn

Door de nood aan meer ruimte gingen we op zoek naar een nieuwe locatie. Deze vonden we in Vollezele en in september 2021 openden we hier dan ook de deuren van onze gloednieuwe toonzaal waar verschillende kachels en haarden te bewonderen zijn. Ook kan u hier terecht voor het ophalen van brandstoffen in ons afhaalmagazijn.

Ninoofsesteenweg 153, 1570 Vollezele

Ontdekt u graag zelf hoe wij verschil voor u kunnen maken?

Bespreek vandaag nog uw wensen met ons.